Великобритания и Европейския съюз се споразумяха за гъвкаво удължаване на Брекзит

...
Великобритания и Европейския съюз се споразумяха за гъвкаво удължаване на Брекзит
Коментари Харесай

Брекзит се отлага до 31 октомври: ЕС и Великобритания се споразумяха

Великобритания и Европейския съюз се споразумяха за " гъвкаво удължаване " на Брекзит до 31 октомври, заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

След петчасови диалози на срещата на върха в Брюксел той сподели, че неговото " обръщение до английските му другари " е: " Моля, не губете това време! ".

Министър-председателят на Англия Тереза Мей съобщи, че Англия към момента се стреми да напусне Европейски Съюз колкото се може по-скоро.

Ирландският премиер Лео Варадкар съобщи, че в този момент Англия е длъжна да организира Европейски избори през месец май и да излъчи евродепутати или да напусне на 1 юни без договорка с Европейски Съюз.

По-рано Мей съобщи пред европейските водачи, че желае да изведе Англия от Европейски Съюз до 30 юни, с опцията това да стане по-рано, в случай че препоръчаното от нея съглашение с Европейски Съюз бъде утвърдено от английския парламент.

Туск побърза да излезе от договарянията, с цел да направи послание пред репортерите на конференция, на която съобщи: " Ходът на деяние ще бъде изцяло в ръцете на Англия: те към момента могат да ратифицират съглашението за овакантяване и в този случай отлагането може да бъде анулирано ". Той съобщи още, че Англия към момента може да премисли тактиката си или да избере " да анулира Брекзит ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР